BMW a aratat deja model dupa model pentru 2013 (Seria 4, M6 GranCoupe), Volkswagen a iesit pe piata cu golf Plus, acum a venit randul celor de la Mercedes sa se ridice deasupra tuturor cu un model nou.

Zvonurile se plimba pe site-uri de ceva timp, pozele spion sunt pe homepage-uri si ele, Mercedes nu a suflat insa o vorba pana acum.

CLA este un nou model, un mix de A Klasse cu vestitul CLS – model sport de lux. Pe scurt, e un CLS mai scurt, pe sasiu de A Klasse, dar cu pretentii de nisa.

Masina va fi aratata prima oara intr-un spot pentru Super Bowl – cel mai important eveniment al anului pentru companiile care vor sa se promoveze. Audientele sunt undeva la 113 milioane de oameni numai in SUA. O mare parte din publicul targetat de agentii in timpul meciului de fotbal american este in zona de clienti Mercedes pentru acest model: 30-40 de ani.

In primul spot pentru noul Mercedes CLA vor fi si Kate Upton (fotomodel) si Usher (raper).  

CLA este un coupe de lux in patru usi, cu mai multe variante de motorizare. Cea mai puternica este de 350 de cai (AMG45, 2 litri, compresor). Masina vine standard cu tractiune fata si exista si optiunea 4MATIC (4x4). Cutia de viteze e automata cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Pana acum nu se stie nimic despre pret.    

Dincolo de diferentele de design, care inseamna categorii deosebite de clienti, CLA intra in competitie cu BMW Seria 1 M Coupe (340 de cai) si Audi S3 (300 de cai). Direct pe acest model de caroserie (coupe, 4 usi), Mercedes nu are concurenta.