In Germania au fost rechemate pentru remedierea defectiunii 35.000 de automobile, a declarat joi un purtator de cuvant al grupului.

Campania face parte dintr-o actiune inceputa joi de constructorul german de automobile, prin care recheama 360.000 de masini diesel, majoritatea in Europa.

"Pe piata din Romania au fost vandute 366 de automobile care intra sub incidenta actiunii. Cele mai multe sunt modele X5 si X6. Clientii vor fi chemati de catre dealerii din reteaua BMW pentru schimbarea gratuita a pieselor vizate. Operatiunea de schimbare va dura doua ore", au explicat oficialii BMW Group Romania.

Defectiunea, detectata de BMW in timpul unor teste interne, ar putea permite ca filtrul diesel de la modelele serie 1 si serie 5 sa functioneze chiar daca motorul a fost oprit. In cazuri extreme, aceasta defectiune ar putea duce la producerea unui incendiu.

Niciun incident de acest tip nu a fost semnalat grupului german.

BMW si-a pastrat si anul acesta, la fel ca in 2010, prima pozitie, fiind considerata cea mai vanduta marca premium la nivel mondial, cu peste 1,22 milioane de masini comercializate. Pe locul doi se afla Mercedes-Benz, cu peste 1,16 milioane de autoturisme. Topul este incheiat de Audi, cu aproximativ 1 milion de unitati.

De altfel, BMW este marca premium preferata si de romani. Bavarezii au vandut anul trecut peste 1.500 de masini pe piata din Romania.

Citeste si:

Roubini: "Exista o probabilitate de 60% sa ne confruntam cu o noua recesiune in 2012". Ce puteri ar putea fi atinse de saracie VIDEO

Bancile europene au nevoie de capital suplimentar de 200 miliarde de euro. FMI se teme de un nou cutremur financiar