Datele se refera la profitul net atribuibil actionarilor. Profitul dupa plata taxelor a urcat cu 30% raportat la trimestrul al treilea al anului trecut, la 2,97 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Veniturile Volkwagen au urcat cu 4,1% in perioada analizata, la 48,9 miliarde de euro.

Rezultatele companiei germane au depasit estimarile analistilor din piata.

Vanzarile grupului au crescut cu 3% in trimestrul al treilea, la circa 2,44 milioane de vehicule, diviziile internationale ale grupului inregistrand un avans anual de 2%, la 2,14 milioane de unitati.

In primele noua luni, Volkswagen a vandut aproape 7,65 milioane de autoturisme si vehicule comerciale, in crestere cu 5,6% fata de perioada similara a anului trecut. Cifrele includ livrarile producatorilor de autocamioane MAN si Scania, controlati de Volkswagen.

"Suntem in grafic sa atingem pragul de 10 milioane de autovehicule in acest an", a declarat CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn.

Profitul net atribuibil actionarilor a urcat in primele noua luni cu 26,7% la 8,5 miliarde euro, in timp ce veniturile grupului au crescut cu 1,4%, la 147,72 miliarde euro.

"Cererea globala pentru autoturisme s-a mentinut pe un trend ascendent pe parcursul anului, desi cresterea a incetinit usor. Principalele piete care au sustinut cresterea au fost cele din regiunea Asia-Pacific, America de Nord si Europa centrala si de Vest. Inmatricularile de autoturisme noi din America de Sud si Europa de Est au scazut semnificativ comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", se arata in raportul financiar al constructorului german.