Potrivit ministrului, valoarea totala a programului in acest an este de 220 de milioane lei, din care 75 de milioane de lei vor fi alocate extensiei "Rabla Plus", prin care romanii pot cumpara masini electrice 100%.

Din datele oficiale, reiese ca, pentru acest an, programul clasic "Rabla" va avea un buget de 145 de milioane de lei, iar valoarea tichetului va fi tot de 6.500 de lei ca si in anul anterior. In program sunt admise la casare masinile vechi mai vechi de 8 ani.

La fel ca si in 2016, vor exista eco-bonusuri, respectiv de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, dar si pentru automobilele hibrid, astfel incat cumparatorii vor putea intra in posesia a maximum 9.000 de lei.

Pe de alta parte, in cazul programului "Rabla Plus" va exista, pe de o parte, o prima de 5.000 de lei acordata celor care vor sa cumpere un automobil nou hibrid, iar pe de alta parte de 20.000 de lei pentru o masina 100% electrica.

Noutatea este ca persoanele care vor sa aplice la "Rabla Plus" nu sunt obligate sa caseze o masina veche.
Estimarile Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) arata ca pentru editia din acest an a Programului "Rabla" vor fi scoase din uz 20.000 de masini mai vechi de opt ani.