Vanzarea se dovedeste dificila pentru ca posibilii cumparatori nu sunt dispusi sa ofere cei circa 800 de milioane de dolari ceruti de Investment Dar pentru participatie, pret platit de aceasta in 2007. Compania are nevoie de acesi bani pentru a-si plati datoriile, transmite Mediafax.

Un nou investitor ar putea ajuta Aston Marin sa dezvolte masini care sa concureze Bentley si Ferrari. 

Un reprezentant al Investment Dar a negat ca s-ar cauta un cumparator pentru Aston Martin.  O sursa a declarat insa ca Toyota Motor a angajat acum doua luni un auditor pentru o analiza privind preluarea participatiei la Aston Martin, care nu a dus insa la o evaluare completa. 

Aston Martin foloseste inca motorizare Ford, dar a pierdut accesul la alte resurse ale grupului american si este singurul brand lux care nu face parte dintr-un mare grup auto.  Aceasta independenta poate fi un handicap, industria auto fiind presata sa dezvolte tehnologii pentru imbunatatirea eficientei consumului de carburanti. 

Gama Aston Martin este formata in mare parte din coupe-uri cu doua usi precum DB9, Vanquish si Vantage. Automobilele Aston Martin au aparut in 11 filme ale seriei James Bond, inclusiv modelul DB5 din cea mai recenta pelicula, Skyfall.