"Acest proiect strategic va crea 50.000 de noi locuri de munca si va regrupa investitii de peste 10 miliarde de dirhami (aproximativ 912 milioane de euro)" a declarat Moulay Hafid Elalamy, dupa semnarea acordului cu Renault. Potrivit Ministrului marocan al Industriei, acordul incheiat cu constructorul francez va "modifica in mod definitiv sectorul auto din Maroc", care in ultimii trei ani a fost principalul exportator al regatului.

La randul sau, directorul de operatiuni pentru regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India, Bernard Cambier a subliniat ca acest acord "va dubla cifra de afaceri realizata de Renault in Maroc, obiectivul fiind ajungerea la doua miliarde de euro in cativa ani". Cambier a adaugat ca produsele realizate la cele doua uzine pe care constructorul francez le are deja in Maroc au cea mai buna calitate dintre toate uzinele Renault-Nissan din lume.

Regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India este cea mai mare piata a Renault din afara Europei, cu 360.000 de unitati vandute in 2015, in crestere cu 16,9% in ritm anual. La nivel mondial, grupul Renault, care regrupeaza marcile Renault, Dacia si Samsung Motors, a inregistrat o crestere de 3,3% a vanzarilor mondiale pana la 2,8 milioane unitati.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.