Discutiile progreseaza inainte de o sedinta a board-ului PSA care va avea loc inainte de anuntarea acordului, au spus persoanele, care au adaugat ca anuntul ar putea fi facut cel mai devreme luni, in ajunul salonului auto de la Geneva, scrie News.ro.

Sursele au avertizat ca discutiile nu au fost finalizate, neexistand garantii ca acestea vor fi definitivate sau ca board-ul PSA vor aproba acordul.

”Lucrurile avanseaza asa cum trebuie. Exista acum un semntiment de incredere”, a spus una din surse.

Purtatorii de cuvant ai PSA si Opel au refuzat sa comenteze.

PSA, producatorul marcilor Peugeot si Citroen, si General Motors au anuntat luna trecuta ca negociaza achizitia Opel si a marcii britanice Vauxhall de catre grupul francez, provocand ingrijorare legata de posibile concedieri.

PSA si General Motors impart deja o parte din tehnologie si productie in cadrul unei aliante. Primele modele dezvoltate in cadrul acestui parteneriat vechi de cinci ani vor fi prezentate la salonul de la Geneva, care va fi deschis pentru presa marti.

Directorul general al PSA, Carlos Tavares, a declarat saptamana trecuta ca preluarea Opel ar oferi oportunitatea crearii unui campion auto european, ale carui vanzari anuale ar depasi rapid 5 milioane de vehicule.

Grupul francez anticipeaza si obtinerea unor economii de pama la 2 miliarde de euro in urma preluarii, au spus surse apropiate situatiei.