Totalul de 60,5 milioane de vehicule este aproape dublu fata de recordul anual precedent, de 30,8 milioane de unitati, atins in 2004, potrivit datelor Administratiei americane pentru siguranta traficului rutier, transmite Bloomberg. 

Numarul va creste in continuare, pe masura ce noile rechemari efectuate de producatorii auto vor fi inregistrate in baza de date a institutiei. 

"Nu cred ca vom mai vedea curand un an ca acesta", a declarat Neil Steinkamp, director general la Stout Risius Ross. 

El a adaugat ca rechemarile s-ar putea mentine pentru un timp la un nivel istoric. 

Criza provocata de airbagurile Takata, care se pot declansa prea puternic si pot rani cu fragmente ascutite pasagerii automobilelor, continua sa se amplifice, iar Autoritatea americana pentru siguranta traficului a cerut producatorilor auto sa accelereze rechemarile. 

Problemele airbagurilor fabricate de Takata Corp, care au dus la rechemari masive de masini in service la nivel mondial, ar putea duce la introducerea unor schimbari privind intretinerea masinilor de catre proprietari, producatorii auto japonezi analizand daca soferii ar trebui sa inlocuiasca regulat substantele utilizate pentru umflarea dispozitivelor, potrivit Asociatiei producatorilor auto japonezi.