Mini, Jaguar si Range Rover au revenit toate pe crestere, dupa ce fondurile private au investit 6 miliarde de lire sterline in fabrici mai bune si in dezvoltarea de modele noi.

Potrivit unui raport publicat in aceasta saptamana, majorarea exporturilor in tari precum Rusia si China va duce la cresterea cu cel putin 9% a numarului de masini care vor fi construite in Marea Britanie in acest an.

Raportul, realizat de Societatea Producatorilor si Vanzatorilor de Masini din Marea Britanie, estimeaza ca producatia de autovehicule din Regat va continua sa creasca in acelasi ritm cel putin pentru urmatorii 4 ani, ceea ce va duce la dublarea productiei la 2,2 milioane de masini, pana in 2016.

Opt din 10 masini fabricate in prezent in Marea Britanie merg la export, iar automobilele britanice sunt vandute in peste 170 de tari. Si, pentru prima data, Marea Britanie face mai multi bani din exportul de masini decat cheltuieste pentru importuri.

Jaguar Land Rover, de exemplu, a inregistrat, anul trecut, cele mai mari vanzari anuale, dupa o crestere cu 76% a exporturilor catre China.