Astfel, Renault Zoe va depasi Model 3 de la Tesla, care va avea o autonomie de 345 de kilometri, pe fondul eforturilor companiilor auto de a imbunatati capacitatea vehiculelor electrice si a profita de majorarea cererii pe acest segment.

Noul Renault Zoe va costa 23.600 euro (26.500 dolari) in Franta iar de succesul acestui model depind in mare masura eforturile directorului general Carlos Ghosn de a se axa pe imbunatatirea performantelor vehiculelor electrice.

In opinia noastra, piata vehiculelor electrice nu este una de nisa. Este o strategie care a inceput in urma cu sapte ani si continua in mod ferm", a declarat intr-un interviu Eric Feunteun, seful diviziei de vehicule electrice al Renault. Acesta a adaugat ca va fi intensificata colaborarea cu partenerul de alianta Nissan pe acest segment. Cele doua companii au evitat sa produca modele similare pentru a face fata cererii pe diferite segmente, a explicat Eric Feunteun.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Dupa scandalul emisiilor de la Volkswagen, producatorii auto au dezvoltat din ce in ce mai multe modele electrice.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.