Megane Coupe-Cabriolet e numele complet al noii decapotabile frantuzesti.

Masina are un plafon retractabil din material dur (hardtop) si este proiectata pe acelasi schelet de Megane standard.

Nu este un model nou, ci doar un facelift si are acelasi adversar pe piata, golf Cabrio.

Masina este in liniile actualei game, mai sobre, office.

Daca pe afara varful tehnologiei sunt ledurile de zi, inauntru Renault a pus un display de 7 inci (18 cm), sistemul de infotainment R-Link (conectat la internet) cu un joystick si comanda vocala pentru accesarea functiilor.

Pana acum, francezii au vorbit despre doua motoare, de 1.5 litri diesel si 1.4 litri benzina. Primul scoate 110 si 130 de cai putere in functie de versiune, iar al doilea – 130 CP.

Orice varianta de motorizare vine standard cu transmisie automata cu 6 trepte. In oferta exista si cutie automata cu dublu ambreiaj.

Pretul de lista in Franta cu tot cu taxe pentru modelul de baza e 27.500 de euro. Modelul anterior sau cel care inca mai e pe piata e cu fix 400 de euro mai ieftina. A fost scos in 2010 si avea aceleasi puteri.\

Pretul de plecare pentru un Volkswagen Cabrio e 30.000 de euro, cu motorul diesel de 1.6 litri si 105 CP. Nemtii au insa puteri mult mai mari pentru versiunile sport – 270 CP pe versiunea “R” cu motor turbo de 2 litri. Pretul este insa de aproape doua ori mai mare decat al unui Megane de baza – 51.000 de euro.