"Pentru a satisface toate nevoile clienţilor săi, Renault prezintă noul Kangoo şi noul Express, fiecare disponibil atât în versiunile LCV, cât şi în versiunile pentru pasageri. Această gamă complementară de patru vehicule va fi prezentată şi comercializată din primăvara anului 2021", a anunţat grupul.

Noul Kangoo Van şi Noul Kangoo vor fi produse în fabrica Renault Maubeuge din Franţa şi vor fi comercializate în Europa şi pe pieţele internaţionale, în timp ce noul Express Van şi noul Express vor fi produse în fabrica Renault din Tanger, Maroc. Noul Express Van va fi comercializat în Europa şi pe pieţele internaţionale, iar noul Express va fi comercializat pe pieţele internaţionale, în afara Europei.

"Renault revoluţionează din nou segmentul de furgonete şi monovolume cu noul Kangoo şi noul Express. Aceste noi modele complementare răspund nevoilor diverse ale companiilor, dar şi ale indivizilor. Cu peste 4 milioane de unităţi vândute din 1997, Kangoo este un vehicul iconic. Renault creează o surpriză cu inovaţia Easy Side Access pe noul Kangoo Van, pentru a facilita încărcarea laterală. Noul Kangoo Van şi Kangoo vor fi oferite într-o versiune electrică, pentru a răspunde provocărilor mobilităţii urbane", spune Mark Sutcliffe, SVP, Alliance LCV Business Unit.

Noul Kangoo Van se adresează în principal flotelor, meşterilor şi comercianţilor, în căutarea unui vehicul personalizat pentru profesionişti, echipat cu cele mai noi tehnologii.

Noul Kangoo Van va fi disponibil în două lungimi şi va fi oferit cu transmisie manuală şi automată, în versiunile diesel, benzină şi electrică. Volumul său util variază de la 3,3 la 3,9 mc în versiunea standard şi de la 4,2 la 4,9 mc în versiunea lungă.

Noul Kangoo, un model combi elegant şi spaţios, cu cinci locuri distincte, satisface perfect nevoile familiilor şi grupurilor dinamice.

Noul Express Van, furgonetă, reprezintă modelul destinat tinerilor antreprenori şi flotelor mici, care caută cel mai bun raport preţ / beneficiu, satisfăcându-le nevoile de bază. Spaţiile de depozitare oferă un volum însumat de 47 litri. În partea din spate, zona cargo, volumul total de încărcare este de 3,3 până la 3,7 mc.

Noul Express oferă cinci locuri distincte şi un volum mare de încărcare. Se adresează antreprenorilor pentru uz mixt (profesionist şi familial), dar şi meşterilor şi comercianţilor.

Renault este lider european în furgonete şi monovolume din 1998, pentru al 21-lea an consecutiv. Renault este, de asemenea, pionierul şi liderul vehiculelor electrice în Europa pentru al nouălea an consecutiv, cu aproape unul din două vehicule electrice vândute. Din 2011, Kangoo Z.E. este cel mai bine vândut LCV electric din Europa cu peste 50.000 de unităţi vândute până în prezent.

Renault îşi va electriza întreaga gamă de autoutilitare şi monovolume până în 2022.