Investitiile financiare ale grupului Renault, de la intrarea pe piata romaneasca, in urma cu 12 ani, se ridica la doua miliarde de euro, a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry, Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia. 

"Romania este a doua tara a «planetei Renault», dupa Franta", a spus Thomas Dubruel.  Renault si Dacia detin in Romania cea mai importanta uzina de vehicule din grup si cea mai mare platforma logistica a aliantei Renault-Nissan, a mai spus acesta.

Tot in Romania functioneaza a doua uzina mecanica din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare si fabricare a matritelor si cea mai mare magazie de piese. 

Referindu-se la piata auto romaneasca, Dubruel a spus ca vanzarile sunt la un nivel foarte scazut, situandu-se la o treime fata de nivelul din 2007.  El a adaugat ca un element ingrijorator este raportul intre vanzarile de flote si segmentul clientilor privati, precum si scaderea pietei in cazul celui din urma, pentru imbunatatirea situatiei fiind nevoie de programe de innoire a parcului auto.