Planul de investitii presupune dezvoltarea unei retele locale de aprovizionare, precum si modernizarea echipamentelor din uzina Santa Isabela, pe care grupul francez o detine in Argerntina, pentru a putea produce Renault Logan, Sandero si Sandero Stepway, anunta Renault. 

De asemenea, va fi adaugata o noua platforma care "va asigura continuarea productiei de vehicule Renault in Argentina" si adaugarea unor noi modele pe termen mediu si lung. 

"Argentina este o tara importanta pentru grupul Renault, in ceea ce priveste dezvoltarea strategiei de productie si cresterea vanzarilor in regiunea Americilor", a declarat Thierry Koskas, directorul Renault Argentina. 

Productia celor trei modele Renault va incepe de la jumatatea anului 2016, automobilele fabricate in Argentina urmand sa fie disponibile pe piata in ultimul trimestru al anului viitor. 

In Romania, grupul Renault produce sub marca Dacia modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster, dar si Renault Symbol.

Producatorul francez asambleaza in uzina din Maroc modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker si Lodgy. 

Renault, al treilea mare producator auto european, a inregistrat un profit net de 1,99 miliarde de euro anul trecut, in urcare cu 1,3% comparativ cu 2013, datorita avansului volumului vanzarilor in Europa, generat in principal de Dacia, si a cresterii preturilor in afara Europei.