"Piata auto din Brazilia se stabilizeaza dupa declinul semnificativ al vanzarilor, pe fondul recesiunii cu care se confrunta tara", a adaugat Ghosn.

Acesta sustine ca Brazilia are potential pentru a inregistra vanzari anuale de 3,4 - 4 milioane de vehicule. De asemenea, Renault se asteapta ca alte piete emergente, cum ar fi India si Africa, sa inregistreze cresteri solide in urmatorii ani.

Fabrica din Curitiba produce in prezent modelele Duster, Sandero, Logan, Duster Oroch si Sandero Stepway.

Modelele Captur si Kwid vor ajunge in show-room-uri anul viitor si vor ajuta Renault sa-si majoreze cota de piata in Brazilia, de la 6,7% la 8% in viitorul apropiat si la 10% in urmatorii ani.

Profitul Renault a crescut cu 41% in primul semestru din acest an, datorita redresarii pietei auto si restilizarii unor modele.

Al doilea producator auto din Franta a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit operational de 1,54 miliarde de euro, iar marja de profit a urcat de la 4,9% la 6,1% - cel mai ridicat nivel raportat de Renault, conform actualelor standarde de contabilitate.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.