Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania, urmeaza sa deschida un showroom pentru aceasta marca, la sfarsitul lunii.

Forza Rossa va deschide, asadar, pe 24 februarie, primul showroom Lotus in tara. La eveniment vor participa directorul executiv al Lotus Cars, Dany Bahar, dar si fostul campion mondial de Formula 1, Nigel Mansell.

In plus, participantii la eveniment vor putea admira monopostul de Formula 1, Lotus Renault 2011, precum si noul model Esprit, a carui prezentare oficiala va avea loc la inceputul lui martie, la Salonul Auto de la Geneva. Esprit va fi comercializat abia incepand cu anul viitor.

Forza Rossa va fi, astfel, reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Muntenegru, Romania, Republica Moldova si Serbia, potrivit unui comunicat al companiei.

Mai mult, Forza Rossa spera ca prin parteneriatul cu Lotus Cars, sa-si creasca vizibilitatea si notorietatea brandului in aceasta zona a Europei.

In 2009, Forza Rossa a derulat afaceri de aproximativ opt milioane de euro, inregistrand un profit net de 300.000 de euro.

Reprezentanta Ferrari in Romania, Forza Rossa Holding, este controlata de fostul ministru al Sanatatii, Ion Bazac, impreuna cu sotia sa, Camelia si de italianul Leo Taroni. Sotii Bazac detin 86,3% din actiuni, in timp ce Taroni are doar 13,6 % din actiunile companiei.