Alianţa va permite Mercedes să dezvolte în comun noi capacităţi în domeniul conducerii autonome şi aplicaţii software, într-un moment în care industria auto se confruntă cu dificultăţi majore, pe fondul impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19).

"Vrem să lansăm noi arhitecturi inovatoare ale sistemului informatic pentru conducere asistată şi conducere autonomă", a afirmat directorul general al Daimler, Ola Kaellenius, în timpul unei prezentări comune a celor două companii, potrivit Agerpres.

Platforma Nvidia Drive AGX Orin, un procesor pentru vehicule autonome, va fi dezvoltată începând din 2024, permiţând Mercedes să actualizeze softul unei maşini în acelaşi mod în care se primesc astăzi update-uri pentru smartphone-uri.

"Fiecare viitor model Mercedes-Benz cu sistemul NVIDIA DRIVE va beneficia de o echipă de experţi în inteligenţă artificială (AI) şi ingineri specializaţi pe software care în mod continuu vor dezvolta, rafina şi îmbunătăţi maşina pe durata ei de funcţionare", a explicat directorul general al Nvidia, Jensen Huang.

Companiile vor dezvolta împreună aplicaţii de AI şi vehicule automate pentru a permite un nivel mai ridicat al conducerii autonome, se arată în comunicatul Daimler.

Parteneriatul cu Nvidia vine după ce, săptămâna trecută, Daimler a anunţat că a oprit momentan alianţa cu rivala germană BMW în domeniul conducerii autonome.

Anul trecut, Mercedes a vândut 2,39 milioane de maşini pe plan global.

Ca şi alţi producători auto globali aflaţi sub presiune pentru a îndeplini standardele mai dure privind emisiile din Europa şi China, Daimler îşi majorează producţia de vehicule electrice.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.