Investitiile in sunet, aspect si motorizare arata ca in domeniu nu exista criza. S-au cautat in special imbunatatirea performantelor masinilor: plus de acceleratie, dar si siguranta. Profesionistii spun ca prin modificari complexe, pot aduce masini de 150 de cai putere la 400…

 "O masina mica, de clasa medie, poate atinge performantele unui supercar. Schimbam tot ce e necesar astfel incat masina sa ramina in continuare fiabila", explica Adrian Lucskai, reprezentant firma tuning.

...sau de la 400 la 900 de cai, stiind ca proprietarii vor se zboare la serviciu sau in concediu. 

"La Formula 1, masina trebuie sa faca 140 de ture. Pe strazi trebuie sa mearga in fiecare zi", este de parere Theodor Perimenis, importator tuning.   

Multi soferi isi doresc un motor mai puternic, sa plece primii cand apare culoarea verde a semaforului, dar cine isi modifica motorul, cheltuieste si pentru intretinere.

Altii vor sa iasa in evidenta din prima adica o culoare mai aprinsa, leduri si sisteme audio-video performante. Sunt si cazuri in care posesori de masini mai vechi au instalat sisteme de sonorizare de 5 ori mai scumpe decat autoheviculul respectiv.

Cu o mie de euro, minuni se pot face inclusiv cu masina autohtona. Se poarta si caroseria sifonata, cu reprezentari in relief, sau cu... opere ale unor artisti plastici.

Cu anumite desene pe capota masinii, nici zgarieturile nu se mai vad bine, pictura este protejata si costa cel putin 150 de euro un desen in 3 culori.
 
"Se matuieste sau se vopseste, apoi vine pictura si dupa lacul," explica Georgiana Stoian, desenator.

Romanii priceputi la tunning au intrat si pe piata din Dubai sau Rusia, unde clientii cer modificari la masinile de lux. 

Salonul a avut portile deschise in zilele de 13 si 14 martie, la Romexpo. Peste 100 de firme de profil au fost prezente la eveniment, iar mai mult de 150 de masini tunate s-au intrecut in maiestrie cat priveste modificarile tehnice, styling interior, exterior si car-audio. 

Peste 50.000 de vizitatori erau asteptati sa treaca pragul expozitiei.