"Principalele efecte ale cresterii pretului carburantilor se vor traduce prin diminuarea apetitului soferilor pentru a parcurge distante de drum mari. De asemenea vom observa o orientare a clientilor catre masini cu consum redus, costuri de exploatare foarte mici si vehicule dotate cu tehnologii noi", a spus Valmar, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Va creste si numarul masinilor hibrid?

Vicepresedintele APIA spune ca va creste si numarul masinilor hibirid. Este insa contrazis de Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia si membru in Consiliul de Administratie al APIA. "Vremea vehiculelor propulsate electric va veni si in Romania abia peste 10-15 ani. Asta din cauza lipsei infrastructurii necesare functionarii acestor tipuri de automobile in tara noastra", a afirmat el.

Intrebat daca producatorii de componente din Romania sunt pregatiti pentru fabricarea de tehnologii necesare constructiei de automobile electrice, Stroe a raspuns ca "pot trece si maine la aceasta activitate, doar ca singurul lucru de care mai e nevoie este know-how-ul".