Veniturile producatorului auto american au urcat cu 4,4%, de la 36,2 miliarde de dolari la 37,8 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Actiunile GM au urcat cu 3,1% in urma informatiilor, la 23,64 dolari pe unitate.

GM anticipeaza ca rezultatele operatiunilor nord-americane din trimestrul al doilea si cel de-al treilea vor fi in mare parte similare cu cele din primele trei luni ale anului.

"Asistam in mod clar o imbunatatire a conditiilor economice in Statele Unite. Este o imbunatatire modesta a indicatorilor fundamentali, care nu va fi in mod sigur liniara", a declarat directorul Financiar Dan Ammann.

Rezultatele din primul trimestru au inregistrat un impact de 800 de milioane de dolari din cauza majorarii preturilor vehiculelor si a stimulentelor mai mici oferite de grup cumparatorilor.

GM a oferit clientilor stimulente generoase in 2011, pentru cresterea vanzarilor, dar in acest an nu a mai aplicat aceasta strategie.

Profitul pe actiune a fost de 60 de centi, dar excluzand elementele exceptionale, legate de amortizarea fondului comercial in Europa, acest profit a fost de 93 de centi.