"Noul Leon nu asteapta niciun compromis din partea clientului", a declarat James Muir, presedintele SEAT S.A 

"Noul Leon va fi primul model SEAT care va purta noul logo al companiei. Noul logo SEAT reflecta angajamentul nostru fata de designul curat, precis si excelenta inginereasca fara precedent", a mai spus James Muir.

Noul logo simbolizeaza cele sase valori ale companiei – design, dinamism, spirit tanar, eficienta, incredere si accesibilitate.  Va cuprinde cele doua elemente inseparabile: rosul pasional – cald si dinamic – si inconfundabila stampila cromata SEAT. Evolutia logo-ului simbolizeaza transformarea companiei in sine, o balanta intre componenta rationala si partea cea mai emotionala din brandul spaniol. Designul sau unic scoate in evidenta angajamentul SEAT fata de tehnologia preciziei, excelenta in inginerie si inovatie, in timp ce culoarea rosu continua sa evoce spiritul spaniol al brandului.  

Concurand intr-un mediu extrem de competitiv – sectorul hatchback-urilor medii, noul Leon este primul model care intruchipeaza noul limbaj de design SEAT, prevazut de conceptele  IBE, IBX si IBL. Va fi echipat cu tehnologii inovative legate de siguranta si conectivitate, de asemenea va fi prima masina din segmentul sau echipata cu tehnologie full-LED.

Interiorul are in centrul atentiei soferul si expune cel mai inalt nivel de executie, precum si cele mai recente materiale placute la atingere.   

Noul Leon este construit pe noua platforma MQB apartinand Grupului Volkswagen. Este cu 90 de litri mai usor si, in ciuda faptului ca este mai scurt cu 52 de mm fata de predecesorul sau, are mai mult spatiu interior.

Este disponibila o gama de 6 motoare pe benzina si 4 diesel, garantand ca poate satisface preferintele tuturor clientilor.

Noul Leon va fi echipat si cu sistem Start/Stop, iar cel mai eficient motor va emite doar 99g de CO2, o cifra impresionanta pentru o masina in aceasta categorie.

Va fi construit in fabrica SEAT de la Martorell, langa Barcelona, Spania. Primele piete care vor primi noul Leon vor fi Germania, Austria si Elvetia, cu vanzari incepand de la finalul lui noiembrie.  

James Muir a confirmat ca noul Leon va avea mai multe variante de caroserie: "Pentru prima data, gama Leon va fi extinsa cu varianta in 3 usi si cea sports tourer. Ele vor creste atractivitatea modelului Leon precum si aria de acoperire in cadrul segmentului". 

"Cuplat cu strategie noastra de extindere a pietei, care a facut posibila lansarea SEAT in China la inceputul acestui an, viitorul succes al companiei SEAT este construit pe produse noi, in mai multe segmente, pe mai multe piete", a subliniat James Muir.