Operaţiunea de dezamorsare a decurs "fără probleme", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenţia de presă dpa.

Bombele erau de dimensiuni relativ mici şi au fost lansate de bombardiere americane în timpul conflictului, scrie Agerpres.

Constructorul de maşini electrice Tesla a cumpărat săptămâna trecută un teren de 300 de hectare în Gruenhe, la est de Berlin, pentru 40,9 milioane de euro.

Tesla a anunţat că prima sa fabrică din Europa va începe să funcţioneze în 2021 şi va produce 500.000 de vehicule pe an, inclusiv SUV-urile Model Y şi berlinele Model 3.

Proiectul a fost criticat pentru amplasarea sa într-o zonă împădurită, criticii săi susţinând că operaţiunea de defrişare ar putea afecta fauna locală şi aprovizionarea cu apă potabilă.

Patronul Tesla, Elon Musk, susţine însă că nu este vorba despre o zonă împădurită în mod natural şi că fabrica va ocupa aici doar "o mică parte".

Grupul, înfiinţat în 2003, a avansat în producţia de maşini electrice, considerate, împreună cu vehiculele autonome, drept viitorul pentru automobile în momentul în care politicile de mediu sunt înăsprite în întreaga lume.