Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 5,5%, datorata scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-9,3%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-7,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-4,7%).

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%, potrivit INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 3,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 11,2%, provenita de la cresterile inregistrate la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+19,5%), la serviciile de coafura, alte activitati de infrumusetare (+6,1%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+2,3%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blanurilor (-4,0%) si la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,4%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2012 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere de 4,6%.

Comparativ cu iulie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a avut o scadere cu 6,6%, cauzata de reducerea inregistrata la comertul cu autovehicule (-13,8%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (-3,3%). Cresteri s-au consemnat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+10,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat pe total o scǎdere cu 6,5% fata de luna iulie 2011.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a consemnat o cifra de afaceri cu 1,2% mai mica comparativ cu luna iulie 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-1,3%). Cresteri s-au inregistrat la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+25,1%), la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+11,0%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+5,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 1,6% mai micǎ comparativ cu luna iulie 2011.

In primele sapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scǎzut cu 2,7%, datorita scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-4,0%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,2%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+0,9%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+0,4%).

In perioada ianuarie - iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scǎzut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, primele sapte luni a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,4% mai micǎ comparativ cu ianuarie - iulie 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-2,7%). Cresteri s-au inregistrat la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+15,4%), la activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+6,9%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+3,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie - iulie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,2% mai mica in comparatie cu primele sapte luni din 20122.