Proprietarul brandului Mercedes-Benz a anuntat ca efectueaza verificarile la solicitarea Departamentului Justitiei.

"Daimler coopereaza deplin cu autoritatile, va investiga posibilele nereguli si, desigur, va adopta toate masurile necesare", se arata intr-un comunicat al grupului german.

Daimler AG se confrunta cu un nou proces in SUA pentru ca ar fi manipulat emisiile vehiculelor diesel, a anuntat luna aceasta firma de avocatura care reprezinta si proprietarii de vehicule Volkswagen implicate in scandalul emisiilor.

Proprietarii unor modele Mercedes din 13 state acuza firma mama Daimler ca le-ar fi vandut masini care polueaza mai mult decat a informat compania auto. Reclamantii sustin ca Daimler a inclus un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, similar cu cel folosit de Volkswagen.

In plangere se arata ca modelul diesel Mercedes BlueTEC, prezentat in reclame ca fiind "prietenos cu mediul", ii induce in eroare pe consumatori.

Reprezentantii Daimler au apreciat ca plangerea este nefondata. Un purtator de cuvant a declarat ca toate vehiculele companiei indeplinesc cerintele legale. Vineri, grupul german a precizat ca investigatia Departamentului Justitiei nu are legatura cu model diesel Mercedes BlueTEC.

Citeste si: Masinile germane isi pierd stralucirea. Porsche, Volkswagen, Opel, Audi si Mercedes rechema sute de mii de automobile

Producatorii de masini diesel sunt in centrul atentiei, dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Daimler a dezmintit in mod repetat ca ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor.

Profitul Daimler a scazut, dupa lansarea sedanului E-Class

Profitul operational al Daimler AG a scazut cu 8,5% in primul trimestru din acest an deoarece divizia sa Mercedes-Benz a majorat cheltuielile pentru lansarea celei mai recente versiuni a sedanului E-Class, cel mai important model al sau, transmite BBC.

Producatorul auto german a inregistrat in primele trei luni din acest an un castig de 2,68 miliarde de euro (3,03 miliarde de dolari), fata de 2,93 miliarde de euro in perioada similara din 2015, in timp ce analistii se asteptau la 2,6 miliarde de euro.

In perioada ianuarie-martie 2016 Mercedes a livrat 483.487 vehicule, depasind cele 478.743 vandute de BMW, iar rata sa de crestere a vanzarilor a fost dubla fata de cea a rivalei din Munchen. Daca tendinta continua, Mercedes va depasit BMW anul acesta, devenind cel mai mare producator de automobile de lux din lume. In 2015, Mercedes a urcat pe locul doi, depasind Audi (divizia de lux a Volkswagen).

Vineri, Daimler a estimat ca profitul operational va creste usor anul acesta, dupa avansul record de 37% (13,7 miliarde de euro) inregistrat anul trecut.

Veniturile grupului german au crescut in primul trimestru din acest an cu 2%, la 35,05 miliarde de euro, de la 34,24 miliarde de euro in perioada similara din 2015.

In 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebes, in Romania, unitatea de productie pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.