Cutia neagra pe masini devine nu doar o realitate, ci si o necesitate in industria de asigurari. Pentru ambele parti, atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru soferi. Cutia neagra va trimite wireless date catre asigurator, iar in functie de informatiile telemetrice (timpi, viteze medii si maxime, rute), fiecare sofer va plati mai multi sau mai putini bani pentru polita de asigurare.

Conform unor algoritmi, soferii cuminti si cei care incalca normele pana si moral, vor fi trecuti in niste standarde de risc. The Innovation Group, companie de consultanta si solutii pentru asiguratori, a facut un studiu care spune ca 74% din soferii interogati si-ar dori o cutie neagra pe masina care sa comunice cu societatea de asigurari.

Avantajele sunt ca un condus perfect legal inseamna costuri de asigurare mai mici. 83% din populatia in varsta (“65+” ani) sondata a raspuns acelasi lucru, ca e de accord cu introducerea acestui sistem de punctare/depunctare. Comparativ cu aceste procente, doar 61% din tineri au raspuns ca nu vor cutie neagra pe masina.

Pana acum, 1% din masinile asigurate au cutii negre si asta mai mult ca un experiment. Luna de luna sunt acumulate si investigate datele care spun lucruri despre conduita soferului. Concluzia este ca incet, incet companiile de asigurari vor trece la acest sistem pentru diminuarea pierderilor, iar cutia neagra are toate sansele sa devina obligatoriu pentru asigurati.