"Ce a fost mai rau a trecut. Este prematur sa afirmam ca ne aflam pe un trend ascendent, dar perspectiva s-a imbunatatit", a declarat Roelant de Waard, director de vanzari la divizia europeana a Ford.

In iulie, vanzarile de masini noi au urcat cu 2% in Germania si cu 1% in Franta. Marea Britanie si Spania au raportat cresteri de 13%, respectiv 15% a vanzarilor auto.

In Italia a avut loc un declin al vanzarilor de automobile, dar a fost cel mai mic din acest an.

PIB-ul zonei euro a avansat cu 0,3% in trimestrul al doilea, sustinut de cresterea economica din Germania si Franta, dupa sase trimestre de scaderi.

Chiar si asa, analistii anticipeaza ca vanzarile de automobile noi din Europa vor atinge in acest an cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani si vor marca al saselea an de scadere.

"Pietele se stabilizeaza in Europa si vom vedea cifre pozitive in a doua jumatate a anului", a declarat Christoph Stuermer, analist la IHS Automotive in Frankfurt.

Pe ansamblul anului 2013, vanzarile de masini noi in Europa ar putea scadea la 12,1 milioane de vehicule, cu 24% sub recordul de 16 milioane de vehicule atins in 2007, potrivit IHS.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"