"Pe baza dovezilor disponibile, economia a crescut in trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale anului, pentru prima data de la inceputul crizei, potrivit datelor ajustate sezonier. (...) Pentru prima data estimam ca PIB a crescut comparativ cu trimestrul anterior", a spus Stournaras intr-o conferinta de presa.

Agentia de statistica a Greciei nu raporteaza date ajustate sezonier comparativ cu trimestrul anterior, potrivit cotidianului elen Kathimerini. Potrivit datelor neajustate sezonier publicate in septembrie de autoritati, economia s-a contractat cu 3,8% fata de trimestrul al doilea din 2012.

Stournaras a evitat, insa, sa afirme ca tara a iesit deja din recesiunea de sase ani. "Indicatorii arata un trend la nivelul economiei, catre o recesiune mai redusa si, lent, catre recuperare", a spus el.

Stournaras a declarat anterior, pentru Reuters, ca se asteapta la o contractie de 3,8% a economiei Greciei in acest an, mai putin fata de estimarea anterioara de 4,2%.

Economistii estimeaza ca 2013 va fi al saselea an de recesiune pentru Grecia, dupa ce tara a fost afectata puternic de criza si de masurile de austeritate adoptate pentru doua pachete de ajutor financiar extern.

Grecia a fost sustinuta de statele zonei euro si FMI incepand din 2010 prin doua programe de peste 200 de miliarde de euro, dupa ce indatoraea foarte ridicata a statului a facut imposibila finantarea de pe pietele internationale la dobanzi sustenabile.