Fabrica de la Sibiu va produce componente electrice pentru sectorul transporturilor, a anuntat directorul general al Siemens Romania, George Catalin Costache.

"Viitorul inseamna inovatie in inginerie, tehnologie la cele mai inalte standarde si capacitatea de adaptare la un mediu in continua schimbare. De-a lungul celor 110 ani de prezenta in Romania, Siemens a fost un partener al dezvoltarii infrastructurii tarii si cresterii competitivitatii locale. Investitia in cercetare si dezvoltare, precum si adaptarea unor tehnologii care si-au dovedit deja rezultatele in alte piete sunt pilonii pe care Romania poate continua sa creasca", a declarat Costache.  

Siemens Romania are noua divizii de business in tara, centre de cercetare IT - la Brasov si Cluj-Napoca, un centru de cercetare-dezvoltare in domeniul energiei la Bucuresti si patru fabrici in Sibiu si Buzias.

In anul fiscal 2014, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 138 milioane euro, fara a include si productia fabricilor.  

In ultimii ani, Siemens Romania a dezvoltat in mod sistematic segmente de afaceri in zonele de software si IT si urmareste noi oportunitati de crestere in acest domeniu.

Peste 300 de angajati sunt dedicati activitatilor de cercetare-dezvoltare IT in centre de competenta regionale si internationale in Brasov si Cluj-Napoca.

Cea mai recenta investitie a companiei a constat in deschiderea celui de-al doilea punct de lucru din Cluj-Napoca, dupa o investitie initiala de 4,5 milioane euro.  

Siemens a prezentat joi, in premiera, in Bucuresti, replica robotului Curiosity, care are la baza un software dezvoltat de Siemens si exploreaza in prezent planeta Marte, intr-un program derulat de NASA. Oamenii de stiinta ai NASA au folosit software-ul Siemens PLM, dezvoltat si cu sprijinul unei echipe Siemens din Brasov, pentru a proiecta digital, simula si asambla virtual robotul, precum si pentru a testa prototipul, inainte de lansare si amartizare.