"Pe parcursul ultimelor doua luni, administratia si-a aratat permanent deschiderea pentru dialog social si pentru o negociere amiabila, in interesul angajatilor si al societatii. De aceea, administratia a facut deja trei oferte in cadrul negocierilor. In plus, administratia a raspuns cererilor SAD (Sindicatul Autoturisme Dacia, n.r.) si cu o oferta pe un an, desi este convinsa ca incheierea unui contract pe doi ani ar permite garantarea unor volume de fabricatie la un nivel ridicat pe termen mediu. Principala preocupare a conducerii Dacia este mentinerea activitatii pe platforma Dacia pe termen lung, in trei schimburi", a comunicat, la solicitarea Mediafax, Directia Comunicare Renault Romania.

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a declansat luni conflictul de munca la ITM Arges, dupa ce a refuzat sa accepte propunerile facute de conducerea companiei, se arata intr-un anunt al constructorului auto detinut de grupul francez Renault.

In spiritul negocierilor, reprezentantii conducerii spun ca asteapta o deschidere reala din partea sindicatului.

"Principala preocupare a conducerii Dacia este mentinerea activitatii pe platforma Dacia pe termen lung, in trei schimburi", se mai spune in comunicat.

Reprezentantii constructorului auto anuntau, saptamana trecuta, ca incheierea unui Contract Colectiv de Munca pe doi ani (2015-2016) ar permite garantarea unor volume de fabricatie la un nivel ridicat pe urmatorii doi ani si, in consecinta, mentinerea celor trei schimburi.

Pe de alta parte, in cadrul sedintei de negociere de joi, administratia a propus o majorare salariala de 90 lei pentru operatori si functionari si de 45 lei pentru TESA/primul nivel de management, din ianuarie, iar din aprilie cresteri individuale de 2% si de 2,5%, pentru TESA/middle management.

Prima de rezultat pentru anul trecut este de 1.000 de lei si va fi platita in mai 2015. Anul trecut, negocierile cu sindicatul s-au finalizat in luna mai, iar cu un an inainte in luna aprilie.

Automobile Dacia a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 18,4 miliarde lei si un profit net de 337 milioane lei. Compania are 14.000 de angajati.