Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca din noiembrie 2012, de cand a fost introdus management privat la Tarom si a fost numita o noua conducere in cadrul Consiliului de Administratie, sindicatele sunt ingrijorate ca nu se respecta legile legate de dialogul social si ca membrii CA "lucreaza se pare mai putin eficient si cu mai putin interes".

Potrivit lui Hossu, fara a fi prezentata o noua organigrama a companiei, s-au creat modificari la nivelul acestei structuri, creandu-se "posturi de conducere destul de caldute si foarte banoase", cu efect negativ evident pe eficienta companiei".

Presedintele Sindicatului National Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a spus ca noul Consiliu de Administratie "vrea sa construiasca pe o structura veche, putreda", care a dus compania intr-o situatie "similara cu cea a Romaniei".

El a mai spus ca sindicatul a facut la Directia Nationala Anticoruptie o sesizare, care este "blocata" la Ministerul Transporturilor, punand acest lucru pe seama faptului ca "membri ai CA au afinitati cu fostul ministru Silaghi".

Totodata, potrivit lui Curdov, noul Consiliu de Administratie, "ales tot de minister", este "total neprofesionsit" si nu se consulta cu sindicatele, care afla din presa de unele masuri pe care Consilul ar urma sa le ia, printre care si concedieri.

La randul sau, presedintele Sindicatului Exploatare Tehnica Aeronave, Cristian Voinea, a aratat ca nu a participat la niciuna din cele cateva sedinte pe care le-a avut noul CA din noiembrie si ca liderii de sindicat nici nu cunosc toata componenta acestui Consiliu. El a mai remarcat cresterea remuneratiei membrilor CA, de la cate 50 de lei pe sedinta, cat luau cei din fosta conducere, la salarii de 1.500 de euro, alaturi de crearea unor noi posturi.

Aurel Curdov a precizat ca noul Consiliu de Administratie a anuntat ca exista o noua organigrama de la 1 ianuarie 2013, dar "nimeni nu a vazut aceasta organigrama", cu noile posturi, el semnaland ca "se incalca repetat si contractul colectiv de munca".

Potrivit lui Octavian Iosif, presedintele Sindicatului Pilotilor de Linie din Romania, salariul mediu brut al unui angajat este de 4.800 de lei, in timp ce membrii Consiliului de Administratie au salarii de 1.500 de euro, la care se adauga si cate 500 de euro pentru fiecare sedinta.

In sesizarea catre DNA a Sindicatului National Tehnic Tarom, trimisa in data de 12 ianuarie 2012, mai multe persoane din conducerea Tarom sunt acuzate de un prejudiciu "imens", care se ridica, din cele prezentate, la peste 60 de milioane de dolari.