"Chiar daca avem nemultumirile noastre, contractul a fost semnat si inregistrat la ITM. Nimeni nu este fericit, dar aceasta este situatia pe piata muncii din zona", a aratat Ovidiu Cioroianu, presedintele Sindicatului Ford Automobile Craiova, transmite Agerpres.

Intrebat daca se preconizeaza si in acest an perioade de somaj tehnic pentru o parte a angajatilor fabricii, el a afirmat ca acestea nu sunt excluse.

"Nu cred ca piata auto va cere atatea masini cate putem sa producem noi", a spus Cioroianu.  

Oficialii Ford au declarat la finalul lui ianuarie, la negocieri, ca sprijina anumite modificari ale contractului colectiv de munca, menite sa ajute fabrica de la Craiova sa devina mai competitiva si mai eficienta.

"Aceste modificari corecte si oneste pe care compania noastra le-a prezentat Sindicatului sunt destinate sa plaseze fabrica de la Craiova intr-o pozitie puternica in ceea ce priveste viitorul sau in sistemul global de productie Ford. Fabrica de la Craiova este una dintre cele mai moderne facilitati de productie pe care Ford le detine in Europa, fiind dotata cu tehnologie de ultima generatie in care s-a investit peste 1 miliard de euro. Suntem increzatori ca impreuna cu sindicatul si cu ajutorul angajatilor nostri vom face tot ceea ce putem pentru a atrage un volum de munca suplimentar si securiza totodata noi oportunitati de afaceri pentru Ford Craiova", au afirmat reprezentantii firmei.