Cei care vor sa obtina carnetul au o grija in plus. Trebuie sa fie atenti si la valabilitatea licentei instructorilor auto. Altfel vor ajunge in situatia unor tineri care s-au prezentat la examen, iar politistii i-au anuntat ca numele instructorului nu este in baza de date, asa ca ei nu pot fi examinati.

Instructorul se scuza si spune ca i-a expirat licenta. Pana nu o prelungeste, elevii sai nu pot sustine examenul in baza dosarului pe care l-a emis.

Instructorul nu-si poate prelungi licenta dintr-un motiv naucitor... "Ne aflam in situatia de a nu avea niciun act normativ care sa reglementeze activitatile."

Vidul legislativ a aparut dupa ce cativa instructori auto au contestat in instanta prevederile actualei legi, care ii obligau sa-si instaleze camere de supraveghere in masini. Rezultatul: judecatorul a suspendat-o de tot. Ca sa rezolve problema, autoritatile au anuntat: "Crearea unui cadru legal care sa permita scolilor de conducere auto si instructorilor auto autorizati, sa-si desfasoare activitatile." (Referat de aprobare a Ordinului de ministru)

Pana una alta, in aceasta situatie neplacuta au ajuns sute de elevi. Acestia nu pot sustine examenele in baza dosarelor instructorilor si au doua optiuni. Sa astepte noul ordin, aflat in dezbatere publica 30 de zile si despre care nu stiu cand va intra in vigoare. Ori sa mearga la alta scoala si sa urmeze noi cursuri. Asta inseamna bani si timp pierdut.