Reprezentantii celor mai importante companii de asigurari considera ca actualele tarife la RCA sunt "insuficiente", mai ales pentru ca tot mai multe victime ale accidentelor solicita si obtin in instante despagubiri din ce in ce mai mari.

"In prima parte a acestui an, pretul mediu la RCA s-a situat in jurul valorii de 110 de euro, pentru autoturismele cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 cmc, valoare insuficienta in conditiile unei frecvente a daunei atat de ridicata si a aparitiei unor cereri de despagubiri de dimensiuni din ce in ce mai mari, mai ales pentru daune nonpatrimoniale (cele pentru vatamari corporale - n. red.)", a declarat Florentina Almajanu, directorul general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Pentru un Logan, daca RCA se va scumpi cu 50%, romanii ar putea plati 165 de euro. In ultimii ani, scumpirile anuale ale politelor RCA au fost de 10%-30%. In Bulgaria RCA costa 80 euro, iar in Ungaria 105 euro, pentru acelasi autoturism de 1.400 cmc.

Citeste continuarea in Gandul