Ninsoarea de la Sinaia i-a trimis deja pe soferi la service-urile auto. Astazi s-au format si cozi, iar oamenii au asteptat si cate doua ore sa-si puna anvelopele de iarna.

"Am deschis a doua linie de echilibrat. Facem cam patru masini pe ora", spune Cornel Irimoiu, seful unui service auto.

Zapada s-a pus mai mult pe masini, insa oricand se poate depune si pe sosele. Ceea ce nu-i ingrijoreaza deocamdata pe cei care cred gresit ca anvelopele de iarna sunt obligatorii doar din noiembrie. Total gresit. Legea spune clar: "este interzisa conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna".

Totusi, specialistii ne recomanda sa fim pregatiti inca de cand se lasa frigul. Cand temperatura este mai mica de 7 grade, o anvelopa de vara isi pierde din proprietati.

Cei care nu au bani pot cumpara anvelope resapate. In acest caz, de pe o anvelopa se scoate stratul de uzura atat din lateral, cat si de pe banda de rulare. Ulterior se acopera cu un nou strat de cauciuc. Rezultatul, o anvelopa care arata ca noua.

Daca nu vreti sa platiti amenda, ele trebuie sa aiba inscriptionate literele M si S. Desi sunt cu 40% mai ieftine, anvelopele resapate au si riscuri. "Nimeni nu le interzice. Sunt bune, dar nu ca cele noi. Eu recomand anvelopele noi", explica Flavius Campeanu, director RAR.

Atentie, cei care raman cu anvelopele de vara risca o amenda de pana la 8.000 de lei daca blocheaza circulatia.