Masinile electrice nu mai sunt demult o noutate, dar Hiriko vine cu ceva ce n-a mai incercat niciun producator auto pana acum, scrie Business Insider, care citeaza L'Expansion.

Asemenea unei biciclete, masina se poate plia pentru a se face mai mica, astfel incat sa poata fi parcata in locuri foarte stramte.

Potrivit sursei citate, Hiriko va intra in productie in primavara anului viitor, dupa ce va fi prezentata la Salonul Auto de la Geneva 2013.

Modelata de un grup de antreprenori din Tara Bascilor (Spania) si experti de la celebrul Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT), Hiriko Fold este cu 20 de centimetri mai mica decat Smart Fortwo.

La mijloc are o imbinare care ii permite sa fie miscorata si mai mult, astfel incat sa poata sa incapa intr-un spatiu de parcare mai mic de 1,5 metri.

Rotile pot fi rotite pana la 60 de grade, astfel incat parcarea sa se faca si mai usor. Potrivit sursei citate, masina nu va prinde mai mult de 50 de km/ora, dar in orase aglomerate precum Barcelona, Londra sau Berlin nici nu se poate circula cu o viteza mai mare. Bateria se incarca mult mai repede fata de alte masini electrice, in aproximativ 15 minute.

Pentru inceput masina ar putea fi pusa in circulatie in regim de inchiriere, pentru cei care au nevoie de un mijloc de deplasare prin marile orase, pe termen scurt, urmand ca ulterior sa fie pusa in vanzare, atat in Europa, cat si in America. Hiriko este unul dintre cele mai asteptate modele la salonul de la Geneva, din martie.


Sursa foto: hiriko.com