Surse oficiale declarau saptamana trecuta ca serviciile secrete franceze ancheteaza o posibila "conexiune chineza" in cazul de spionaj industrial de la Renault.

Un oficial chinez a negat marti vreo legatura a statului asiatic cu scandalul din Franta.

"Cunoastem respectivele informatii. Aceste acuzatii sunt neintemeiate si iresponsabile. China nu le poate accepta", a declarat un purtator de cuvant al ministerului chinez de externe.

Ulterior, guvernul francez a tinut sa nege ca Franta acuza vreo tara in acest dosar.

"Nu exista nicio acuzatie oficiala din partea Frantei sau a guvernului francez fata de o alta tara. O ancheta este in desfasurare. Renault, la fel ca alte companii, este o victima a spionajului economic", a declarat un purtator de cuvant al executivului de la Paris la postul de radio Europe 1.

Renault a suspendat, la inceputul saptamanii trecute, trei directori suspectati de divulgarea de informatii sensibile, dupa o ancheta interna care a durat mai multe luni. Dosarul de spionaj vizeaza proiectele grupului francez pe segmentul autoturismelor electrice.

Constructorul auto francez, la care statul detine inca 15% din actiuni, si partenerul sau de alianta, compania japoneza Nissan, au investit patru miliarde de euro in dezvoltarea de masini electrice.

Planurile aliantei Renault Nissan cu privire la masinile electrice