Modelul "3" Sedan scos de chinezii de la Qoros are ceva care poate sa-i aduca o cota mare de piata: siguranta. Masina arata cam cel mai bine din toate productiile chinezilor si pare mai putin copiata dupa tot ceea ce scot europenii. Stim ca industria din Asia trimite "spioni" care pozeaza toate masinile de volum lansate la Saloanele Auto, apoi in cativa ani apar reeditate de catre chinezi cu alte sigle pe ele. Si cu preturi mult sub cele normale Qoros este insa compania care demonstreaza ca producatorii din China pot fi si destepti, creativi si competitivi.

Piata asiatica a depasit in 2013 20 de milioane de masini vandute si o buna parte din comert e  productie indigena. La ultimele teste, Euro NCAP a comunicat ca "3"-ul chinezesc e cea mai sigura masina pentru sofer si pasageri in segmentul ei. Vorbim de clasa compacta, acolo unde BMW, Mercedes si Audi au concurena directa Seria 1, Clasa A/B si A3. 

Chinezii au si transferat de la marcile germane cativa oameni care se ocupa de viitorul marcii Qoros, printre care si un designer sef neamt de la Mini. Pe langa 5 stele scoase de Qoros 3 Sedan, masina a obtinut scoruri foarte bune pe categorii de siguranta: 95% la protectia adultilor din masina, 87% scor pentru siguranta copiilor, 77% la un impact cu pietonii si 81% la eficienta sistemelor de siguranta montate pe masina. Cum "3" sedan, ca si Octavia de exemplu, bate usor spre segmentul "D", e comparabila ca rezultate cu BMW Seria 1/Seria 3, Audi A3/A4 si Mercedes A/B, C Klasse si CLA.

In afara de BMW Seria 3 care e la acelasi nivel, nici una dintre celelalte nu depaseste rezultatul general scos de Qoros 3 Sedan (85% medie). Compania Qoros este din 2007 si primul model, "3" sedan a intrat pe piata la jumatatea anului trecut. In urmatorul an, chinezii vor sa lanseze si alte modele, inclusive versiuni diferite de caroserie pentru "3". E prima companie care vrea sa vanda peste tot in lume modele personale, capabile, eficiente raport consum-putere si apropiate chiar de nivelul premium. 

Qoros Auto Ltd. este un parteneriat chinezo-israelian si are deja birouri in Munchen si Graz, iar productia e acasa, in Changshu. Capitalul e asigurat de Chery Automobile si Israel Corp. La start, investitia a fost de 1.5 mld. $.