Astfel, masinile parcate neregulamentar pe strazile din Sectorul 1 si ridicate de autoritati, vor putea fi recuperate de proprietari contra sumei de 350 de lei, in primele 24 de ore. Asadar, depozitarea autoturismelor va fi gratuita in acest interval.

Insa dupa expirarea termenului, soferii vor trebui sa plateasca aproximativ 50 de lei, pentru fiecare zi de intarziere, conform unui comunicat al Primariei Sectorului 1.

"Sanctionam abuzurile, atat ale firmei (de ridicari auto), cat si ale celor care parcheaza neregulamentar. (...) Au fost luate masuri si impotriva firmei, in urma reclamatiilor venite din partea populatiei. Masura de ridicare a masinilor trebuie sa fie un serviciu comunitar, pentru populatie si nu impotriva acesteia, iar abuzurile comise de firma vor fi sanctionate cu rezilierea contractului", a explicat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.  

Pe de alta parte, Chiliman sustine ca reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesara, "tinand cont de realitatile economice actuale" si de "puterea de cumparare a populatiei".

Potrivit autoritatilor de sector, ridicarea masinilor care nu sunt parcate regulamentar, se va face, incepand de saptamana viitoare, "mult mai strict reglementata", iar zonele din care vor fi ridicate autoturismele vor fi semnalizate cu indicatoare.

Ce masini vor fi ridicate?

Trebuie asadar sa aveti grija unde va parcati masina. Si asta pentru ca toate autovehiculele parcate pe marile bulevarde, pe trecerile de pietoni, in dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, in statiile de autobuz, pe calea de rulare a mijloacelor de transport in comun vor fi ridicate.

Totodata, masuri se vor lua si pentru autoturismele lasate in dreptul intrarilor in unitatile de invatamant sau spitale, stationate in intersectii, in dreptul pasajelor, cele parcate pe trotuar, care nu asigura un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonala, dar si masinile "care ocupa abuziv locurile de parcare inchiriate unor persoane fizice sau juridice de catre Administratia Domeniului Public Sector 1”, conform comunicatului Primariei Sectorului 1.