Acţiunile Tesla, al căror preţ s-a triplat în acest an, au închis marţi la 1.374 de dolari pe unitate, iar după închiderea şedinţei au avansat cu aproape 7%, scrie News.ro.

Decizia companiei a urmat unui anunţ similar făcut de Apple la sfârşitul lunii iulie. Producătorul de iPhone-uri a anunţat că va diviza acţiunile în proporţie de patru la unu, această fiind prima măsură de acest fel efectuată după 2014.

În luna iulie, Tesla a raportat că a obţinut profit în trimestrul al doilea, susţinut de reducerea costurilor şi de livrările mari, care au compensat închiderea fabricii din cauza epidemiei de coronavirus, eliminând un obstacol din calea includerii acţiunilor companiei în indicele S&P 500.

Creşterea puternică a acţiunilor Tesla îl apropie pe Elon Musk de obţinerea unor beneficii în valoare de 1,8 miliarde de dolari, care ar fi a doua premiere din în ultimele două luni.

Luna trecută, Elon Musk a devenit al şaptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere mai mare decât a lui Warren Buffett, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Vânzările solide, peste aşteptări, realizate de producătorul de automobile electrice măresc aşteptările că Tesla a obţinut profit în trimestrul al doilea, care ar marca, în premieră pentru companie, patru trimestre profitabile consecutive.

Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule, potrivit datelor Refinitiv. Compania a livrat 80.050 de SUV-uri Model Y şi automobile Model 3.

La 1 iulie, Tesla a depăşit Toyota, devenind cel mai valoros producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, după ce acţiunile sale au atins noi niveluri record. Recordul Tesla a venit în săptămâna în care compania americană a marcat a zecea aniversare a listării acţiunilor sale.

În mai, directorul general al Tesla, Elon Musk, afirma într-un mesaj pe Twitter că preţul de 755 de dolari pentru o acţiune este "prea ridicat", ceea ce nu a oprit creşterea valorii companiei americane.