Tesla a devenit luni cea mai valoroasă companie inclusă vreodată în S&P 500, dar titlurile sale au coborât cu 6,5% la debutul în acest indice, relatează Reuters.

Chiar și așa, compania condusă de miliardarul Elon Musk va fi responsabilă pentru 1,69% din cel mai important indice de pe Wall Street.

De la mijlocul lunii noiembrie, când a fost anunţată decizia de includere în S&P 500, şi până în prezent acţiunile Tesla au crescut cu aproape 70% iar de la începutul anului şi până în prezent au înregistrat un avans de 700%.

Creşterea cotaţiei acţiunilor Tesla a pus valoarea de piaţă a companiei la aproximativ 660 miliarde de dolari, devenind cea de a şasea cea mai valoroasă companie americană listată la bursă iar mulţi investitori avertizează că Tesla este mult supra-evaluată.

Tesla este de departe cea mai tranzacţionată acţiune de pe Wall Street, cu acţiuni în valoare de 18 miliarde de dolari fiind tranzacţionate, în medie, în fiecare sesiune din ultimele 12 luni, depăşind de departe Apple, care se situează pe locul al doilea cu o medie zilnică a tranzacţiilor de 14 miliarde de dolari.

Aproximativ o cincime din acţiunile Tesla sunt deţinute de Elon Musk, care este şi directorul general al companiei, şi de alţi investitori.

Luni, indicele Nasdaq a coborât uşor, cu 0,1%, în timp ce indicele Dow Jones a avansat modest.

Titlurile băncilor au avut o evoluţie pozitivă, contrară curentului general. Rezerva Federală a publicat vineri rezultatele testelor de stres şi a anunţat relaxarea restricţiilor referitoare la răscumpărări de titluri şi dividende. Acţiunile Goldman Sachs Group au crescut cu 6,1%.

Între cele 11 sectoare incluse în S&P 500, doar cel financiar şi cel tehnologic au consemnat creşteri.

Titlurile Nike au avansat cu 4,9%, după ce producătorul de echipamente sportive şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la venitul anual.

Acţiunile Lockheed Martin au scăzut cu 1,9%, după ce compania a anunţat că va cumpăra producătorul de motoare pentru rachete Aerojet Rocketdyne, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Titlurile International Business Machines au închis în declin cu 2%. IBM a anunţat că va cumpăra startupul finlandez Nordcloud, pentru a-şi dezvolta divizia de cloud-computing.