La evenimentul de lansare organizat la Los Angeles, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că Cybertruck va avea un preţ de pornire de 39.900 de dolari, iar producţia ar urma să înceapă spre sfârşitul anului 2021.

Alte versiuni vor avea preţuri de 49.900 de dolari şi de 69.900 de dolari, cea mai scumpă versiune urmând să aibă o autonomie de peste 500 de mile (805 kilometri).

”Avem nevoie de energie sustenabilă. Dacă nu avem o camionetă pickup nu putem rezolva acest lucru. Cele mai bine vândute vehicule din America sunt camionete pickup. Pentru a rezolva problema energiei durabile, trebuie să avem o capionetă pickup”, a spus Musk, potrivit News.ro.

Camioneta, despre care Musk afirmă că ”nu se va zgâria şi nu se va îndoi”, va avea geamuri din sticlă armată. Dar sticla s-a crăpat ca o pânză de păianjen când a fost lovită cu o bilă de metal în timpul demonstraţiei. Musk a părut surprins, dar a spus că sticla nu s-a spart complet.

Musk a scris anterior pe Twitter că designul a fost influenţat parţial de maşina sport Lotus Esprit, folosită ca submarin în filmul anilor ‘70 “The Spy Who Loved Me”.

Camioneta reprezintă prima incursiune a Tesla, al cărei autoturism Model 3 este cel mai bine vândut automobil integral electric din lume, pe piaţa camionetelor pickup, o piaţă dominată de modelul F-150 al Ford Motor, alături de modele ale General Motors şi Fiat Chrysler Automobiles.

Noul pickup apropie Tesla mai mult de vehiculele pickup şi SUV-uri. Producătorul auto a vândut până acum mai mult sedanuri Model S şi Model 3, dar compania oferă şi SUV-ul Model X, iar anul viitor va începe comercializarea SUV-ului compacy Model Y.