PIF, care în ultimele luni a ajuns la o participaţie de aproape 5% în producătorul american de automobile electrice, analizează modul în care s-ar putea implica într-o potenţială tranzacţie, susţin sursele, potrivit Agerpres.

Discuţiile au început înainte de 7 august, când Elon Musk a scris pe Twitter că va delista compania de la Bursa de la New York, la 420 de dolari per titlu, un nivel care evaluează capitalizarea bursieră a Tesla la 70 de miliarde de dolari.

Reprezentanţii PIF şi Tesla nu au comentat informaţia.

Pentru Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită, investiţia în Tesla reprezintă o opţiune strategică, într-o perioada în care preţul ţiţeiului oscilează. Arabia Saudită este cel mai mare producător global de ţiţei.

În timp ce Musk deţine 20% din Tesla, vor fi necesari peste 60 de miliarde de dolari pentru a cumpăra afacerea de la acţionarii publici.

Actuala participaţie a PIF în producătorul american de automobile electrice este evaluată la aproximativ două miliarde de dolari.

Într-un mail trimis angajaţilor, Elon Musk a explicat că delistarea va crea "mediul pentru ca Tesla să opereze în cele mai bune condiţii", liberă de "evoluţia imprevizibilă de pe bursă, care îi poate afecta pe cea care lucrează la companie".