"Este posibil ca în Europa să fie oportun să facem un model compact, presupun, poate un hatchback sau ceva de acest tip", a declarat Musk, la o conferinţă europeană online pe tema bateriilor, găzduită de Guvernul german.

"În Statele Unite, tendinţa este ca maşinile să fie mai mari, din motive personale. În Europa, tendinţa este spre maşini mai mici", a adăugat şeful Tesla, potrivit Agerpres.

Acesta a recunoscut că a avut unele probleme cu parcarea maşinii sale de cinci metri, Tesla Model X, în Berlin.

"Conduc o maşină Model X prin Berlin şi am avut ceva probleme cu găsirea unui loc de parcare adecvat", a spus Musk.

Citește și: Tesla majorează prețurile în Europa, după ce țările UE au introdus cele mai mari stimulente din lume pentru achiziția de mașini electrice

Compania, cu sediul în California, vinde în prezent patru modele de maşini, inclusiv sedanul de mărime medie Model 3 şi SUV-ul de mărime medie Model Y.

Toate modelele companiei americane sunt mai lungi cu câţiva centimetri decât automobilul Golf al celor de la Volkswagen, modelul de referinţă din Europa pe segmentul sedanurilor compact.

Pentru următorii doi ani Tesla are ca obiectiv lansarea camionetei Cybertruck pe plan global.

Ascensiunea meteorică a acţiunilor Tesla l-au propulsat pe Musk pe locul doi în topul miliardarilor planetei

Marţi, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a trecut pragul de 500 de miliarde de dolari, pe măsură ce investitorii s-au grăbit să cumpere acţiuni înainte de includerea companiei în indicele bursier S&P 500.

Marţi, la debutul tranzacţiilor pe Wall Street, acţiunile Tesla au crescut cu până la 3,9%, la o valoare record de 542,35 dolari, ceea ce a evaluat compania pentru o scurtă perioadă de timp la 514 miliarde de dolari.

În total, titlurile Tesla s-au apreciat cu aproape 28% după ce S&P Dow Jones Indices a decis că va adăuga compania americană în indicele bursier S&P 500 începând din data de 21 decembrie.

Ascensiunea meteorică a acţiunilor Tesla a făcut ca averea netă a fondatorului şi directorului general de la Tesla, Elon Musk, să urce de la 7,2 până la 127,9 miliarde de dolari. În aceste condiţii, Elon Musk l-a devansat pe Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om al planetei. Comparativ, în luna ianuarie a acestui an Musk ocupa abia locul 35 în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Însă, între timp, averea sa netă a crescut cu 100,3 miliarde de dolari.

Tesla a devenit, de departe, cel mai valoros producător auto de pe planetă, în pofida faptului că producţia sa este mult mai mică decât cea a giganţilor Toyota Motor Corp, Volkswagen AG sau General Motors.

Luna trecută, Tesla Inc a anunţat că va exporta sedanul Model 3 produs în China în peste zece ţări europene. Tesla, care a început în decembrie să livreze vehicule fabricate la fabrica sa din Shanghai, va exporta maşinile fabricate în China, inclusiv în Germania, Franţa, Italia şi Elveţia.

La unitatea din Shanghai, prima fabrică a Tesla din afara SUA, ar urma să fie produse anul acesta 150.000 de vehicule.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3 şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.

Compania a vândut în perioada iulie-septembrie 139.300 de SUV-uri şi sedanuri, un avans de 44% faţă de perioada similară din 2019, când a livrat 97.000 de unităţi.