Tesla incepe in in 2017 peroductia de serie a masinii electrice Model 3, care nu va avea acelasi design ca modelul concept prezentat in martie 2016, scrie Business Insider.

Analistii se asteapta ca producatorul de masini electrice sa modifice detalii de interior si sa faca si cateva mici schimbari si la exterior.

Anterior, Musk declara ca Model 3 va avea o autonomie de 340 de km la o singura incarcare si va costa in jur de 35.000 de dolari, masina devenind astfel competitorul direct al Chevrolet Bolt, al celor de la GM.

Cererea pentru prima masina de serie de la Tesla au depasit toate asteptarile, producatorul inregistrand pana in prezent 400.000 de precomenzi pentru modelul care va intra in productie in a doua jumatate a anului.

Iar Musk are planuri mari pentru anii viitori. Tesla vrea sa produca 500.000 de masini pe an, pana in 2018 si sa ajunga la un milion pe an, pana in 2020. Spre comparatie, Tesla a produs doar 76.000 de masini, in 2016.

Musk a dezvaluit, totodata, ca Tesla va prezenta in septembrie, in premiera, un model de camion electric, in cadrul planurilor de extidere a gamei de produse, care mai includ un model pickup in urmatoarele 18-24 de luni si un automobil sport.

”Echipa a facut o treaba uimitoare. Trecem in mod serios la nivelul urmator”, a scris Musk, referindu-se la camionul electric.

Analistii au speculat rapid ca Musk ar putea sa fi facut aluzie la functii de conducere autonoma.

Industria auto a adoptat un sistem cu cinci niveluri pentru masurarea sistemelor autonome, cel mai ridicat fiind capabil sa efectueze toate functiile de conducere a vehiculelor.

”Lucrul important este ca in timp ce toata lumea se concentreaza pe Model 3, exista multe alte proiecte care au loc la Tesla”, a declarat Ben Kallo, analist la firma Robert W. Baird & Co..

Reprezentantii Tesla au refuzat sa comenteze mesajele postate de Musk pe Twitter.

Tesla a depasit General Motors (GM), la inceputul saptamanii, devenind cel mai valoros producator de masini din Statele Unite, cu o capitalizare de piata de peste 50 de miliarde de dolari. La doar o saptamana dupa ce a intrecut Ford ca valoare de piata pe bursa, Tesla a urcat cu 3,3% la inceptul saptamanii, majorandu-si capitalizarea de piata la 50,9 miliarde de dolari.

Producatorul de masini electrice a incheiat ziua valorand cu 64 de milioane de dolari mai mult decat GM. Compania cofondata de Musk a ajuns in clasamentul primilor cinci producatori la masini la nivel mondial.

In prezent, Tesla este al saselea producator de masini, dupa capitalizarea de piata, dupa Toyota Motor, Daimler AG, Volkswagen AG, BMW AG si Honda. Toyota are o capitalizare de piata de 172 de miliarde de dolari, in timp ce Honda are aproape 52 de miliarde de dolari.