Majoritatea abuzurilor comise impotriva soferilor raman necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizeaza pe faptul ca unii soferi nu cunosc legislatia. Pe de alta parte, soferii care realizeaza ca s-a comis un abuz considera ca nu vor avea niciodata castig de cauza in fata celor care fac legea - firmele de ridicari auto, Primarii, servicii de Politie Rutiera - astfel incat ajung sa plateasca taxa de recuperare a masinii fara sa mai traga un semnal de alarma privind abuzul comis”, se arata intr-un comunicat al ASDR.

“Dupa o atenta analiza a problemelor cu care se confrunta soferii romani, am considerat ca e necesar sa existe o asociatie care sa vina cu solutii concrete in sprijinul soferilor care considera ca in cazul lor s-a produs un abuz. Vizam atat abuzurile comise in cazul ridicarii masinilor, cat si conflictele cu societatile de asigurari si probleme ce tin de contractele de leasing”, a declarat Marian Morosanu, presedintele ASDR.

Pe langa asistenta juridica, ASDR le ofera membriilor sai sprijin financiar. Acestia pot primi suma necesara pentru a-si recupera masina sau pentru a plati amenda, urmand ca, ulterior, sa restituie acesti bani integral sau in rate.

De asemenea, asociatia pune la dispozitia soferilor care se confrunta cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare si cazare pe teritoriul Romaniei.

Mai multe informatii poti afla de pe site-ul asociatiei - www.asdr-romania.ro