Pe primul loc, in clasamentul topdare.com, se afla deja celebra masina Mini Cooper. Cu un interior prietenos, in care te intrebi cate cutii de pantofi si cate genti incap, masina are forme special "desenate" de ingineri pentru femei.

Este o masina de oras, agila, pe care o parchezi usor si mai ales te poti strecura usor prin traficul aglomerat din marile orase. Te costa destul de mult ce-i drept, cam 23.000 de euro, in functie de dotari si consuma la fel de mult - cam 10 litri in oras.

Locul doi este ocupat de micul Fiat 500. Mic, dar puternic, ar spune producatorii. Costa in jur de 13.000 de euro, dar are un mic neajuns: scaunele din spate sunt destul de limitate ca dimensiuni, insa este un concurent redutabil pentru Mini Cooper.

Al treilea loc apartine celor de la Audi. Germani au scos modelul compact A1, o masina mai sportiva decat sunt ocupantele primelor doua locuri. Cel mai scump model ajunge pana la 16.000 - 17.000 de euro.

Din top nu putea lipsi "frantuzescul" Citroen DS-3. Desemnat de cei de la Top Gear drept automobilul anului, modelul de pe locul patru are un interior elegant, si tu, ca soferita iti poti alege nuanta preferata pentru plafon, din patru culori, precum si pentru interior.

Aici ai sase optiuni. Si portbajaul este destul de mare, are circa 288 de litri, asa ca iti poti transporta usor cumparaturile. Masina te costa in jur de 20.000 de euro.

Locul cinci este ocupat de Alfa Romeo Mi.To. La cele 15.000 de euro, ai un adevarat bolid pe patru roti si o masina sportiva pe masura.

VW New Beetle este "broscuta" zilelor noastre. Celebra masina a fost reinventata de germani si are acum un look nou-nout, potrivit pentru anul 2011.

Design-ul nu a fost deloc schimbat, doar capacitatile tehnice o diferentiaza de modelele anterioare. Daca vrei o astfel de masina, clasata ca fiind pe locul sase in topul celor mai bune 10 masini pentru femei, atunci vei scoate din buzunar circa 16.000 de euro.

Smart ForTwo este o masina pentru femei, insa trebuie sa faci un compromis: sa mergi la cumparaturi doar cu o prietena. Si asta pentru ca micul brav are doar doua locuri. Masina costa 12.000 de euro si ocupa doar locul sapte.

Pe locul opt s-a clasat Lancia Ypsilon MOMO. Masina producatorilor italieni impreuna cu cei de la Momo este declaratia unei femei cu stil.

La 16.000 de euro, masina este suficient de puternica pentru soselele romanesti si rezista in lupta pentru intaietate in trafic.


 

Penultima pozitie ii apartine masinii hibrid Honda CR-Z. Spatiosul model costa 25.000 de euro, cam cat un Mini Cooper.

Ieftinul model Ford Ka s-a situat chiar pe ultimul lor in topul celor mai bune masini pentru femei.

Chiar daca are un pret mai mic, nu inseamna neaparat ca este un model mai prost. Costa cam 10.000 de euro si are un consum redus de benzina, lucru ce face ca Ford Ka sa fie perfecta pentru oras.