Cotidianul britanic Daily Mail, impreuna cu blogul auto Motors.co.uk, au facut o selectie a masinilor care isi pastreaza aproximativ aceeasi valoare de la achizitie pentru cel mult un an.

Potrivit topului realizat de Motors.co.uk, se pare ca masinile mici sunt si cele care isi pastreaza valoare in timp.

1. BMW Seria 1

O masina foarte populara printre oamenii de afaceri, dar foarte indicata si pentru familie, un BMW Seria 1 din 2010 costa pe piata britanica putin peste 19.000 de lire sterline.

Avand in vedere ca un exemplar nou ajunge la 20.329 de lire, masina nu a pierdut intr-un an decat 5,6% din valoare, ceea ce o face o masina foarte buna pentru a fi achizitionata.

2. Ford Focus

Daca va ganditi sa va luati o masina pentru familie, Ford Focus este cea mai indicata. De altfel, potrivit Societatii Producatorilor de Masini, acest model a fost cel mai vandut anul trecut, dupa Ford Fiesta.

Si avand in vedere ca un model de anul trecut costa acum 11.207 lire sterline, in timp ce unul nou se poate achizitiona cu 11.919 lire, masina nu pierde intr-un an decat 6% din valoare.

3. Fiat 500

Daca vreti o masina mica, atunci Fiat 500 este alegerea potrivita. Este o masina foarte eficienta din punctul de vedere al consumului si putem spune acelasi lucru si in ceea ce priveste valoarea. Astfel, daca un model nou costa 9.815 lire sterline, unul de anul trecut poate fi cumparat cu 9.137 lire, deci a pierdut intr-un an doar 7% din valoare.

4. BMW Seria 5

O masina pentru adevarati domni, o astfel de bijuterie costa in medie 35.590 de lire. Un model de anul trecut poate fi cumparat cu aproximativ 31.758 de lire sterline, astfel ca masina pierde in jur de 11% din valoare intr-un an.

5. Audi A3

Imbuntatit de curand, modelul Audi A3 se depreciaza cu 12% in primul an, avand in vedere ca, noua, masina costa 21.000 de lire, in timp ce dupa un an poate fi cumparata cu 18.400 de lire sterline.

Citeste si:

Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto

Cum s-a transformat industria auto in ultimii ani. 5 trenduri care au schimbat radical productia de masini

Masina mai ieftina decat Nano. Costa 1800 de euro si va fi pusa in vanzare anul acesta FOTO