Aurul merge la Ford Mustang GT, care a reusit performanta de a primi titul de cea mai rapida masina. La bordul acesteia atingi suta de kilometri in 4,8 secunde. Modelul cu motor de 5 litri si transmisie manuala cu sase trepte de viteza, are un pret aproximativ de 29.000 de dolari.

Pe locul doi se afla Subaru Impreza WRX, cu motor de 2,5 H4 turbo si transmisie manuala, in cinci trepte. Impreza atinge suta de kilometri in 5,2 secunde. Cat te costa acest autoturism? In jur de 25.000 de dolari.

Bronzul merge la un alt Ford, si anume Ford Mustang Coupe. Cu un motor de 3,7 litri si transmisie manuala in sase trepte de viteza, Mustand prinde 100 de kilometri la ora in 5,6 secunde. Pretul masinii ajunge si la el la 22.000 de dolari.

Pe locul patru in topul realizat de jurnalistii de la Forbes se afla Mitsubishi Lancer Ralliart. Autovehiculul are un motor de 2 litri L4 turbo si asemenea celorlalte autoturisme de pe „podium”, transmisie manuala cu sase trepte de viteza.

Cu Lancer nu-ti trebuie decat 5,8 secunde pentru a prinde 100 de kilometri la ora. Si aproximativ 28.000 de dolari, daca ti-o doresti si in garajul personal.

Nici Hyundai Genesis 3.8 R- Spec Coupe nu sta mai prejos. In 5,9 secunde ajunge la 100 de kilometri la ora. Bineinteles, vorbim despre varianta cu motor de 3,8 litri V6 si transmisie manuala in sase trepte de viteza. Pentru aceasta masina trebuie sa scoti din buzunar in jur de 27.000 de dolari.

In schimb, Honda Accord Coupe EX-L, cu motor de 3,5 litri V6 si transmisie manuala in sase trepte, atinge suta de kilometri in 6,3 secunde. Cu exact 1,5 secunde mai mult decat castigatorul acestui top, Ford Mustang GT, care reuseste performanta de a „zbura” in doar 4,8 secunde.

Pretul unui autoturism Honda Accord Coupe EX-L ajunge la 30.000 de dolari.


Mazdaspeed3 scoate cu o milisecunda mai mult (la suta de kilometri!) decat Honda Accord Coupe, si anume 6,4 secunde. Daca esti fan Mazda, trebuie sa stii ca masina cu motor de 2,3 litri L4 turbo si transmisie manuala in sase trepte de viteza, costa aproximativ 23.700 de dolari.

Daca insa esti adeptul masinilor automate, Mazda6 s Grand Touring poate fi solutia ideala pentru tine. Platesti aproximativ 29.000 de dolari pentru un motor de 3,7 litri V6 si transmisie automata in sase trepte. Mai mult, autoturismul ajunge la suta de kilometri in 6,4 secunde.

Pe locul noua se afla o alta „automata”, in sase trepte de viteza. Vorbim despre Kia Optima SX, cu motor de 2 litri L4 turbo. Kia Optima ajunge la suta de kilometri in 6,5 secunde. Pentru acest model trebuie sa scoti din buzunar in jur de 26.000 de dolari.

Ultimul loc in top il ocupa Hyundai Sonata SE, cu motor de 2 litri L4 turbo si transmisie automata in sase trepte de viteza. Masina ajunge la 100 de kilometri in 6,6 secunde, cu 1,8 secunde mai mult decat ocupanta primului loc, Ford Mustang GT. Insa, spre deosebire de „laureata”, pretul Hyundai Sonata este de aproximativ 25.000 de dolari.