Intelegerea trebuie mai intai aprobata de un judecator federal din California si include plati in numerar catre clienti, potrivit unui comunicat al companiei. 

Firma de avocatura Hagens Berman, care reprezinta reclamantii, a precizat ca platile convenite in acord sunt evaluate la 1,2-1,4 miliarde dolari. 

Toyota a rechemat pentru reparatii peste 10 milioane de automobile in perioada 2009 - 2010, in principal pentru probleme tehnice care ar fi putut cauza accelerarea neintentionata a masinilor. Compania inca se confrunta cu consecintele campaniei uriase de rechemari, avand in derulare numeroase procese. 

Actiunile Toyota au crescut cu 3% pe bursa de la Tokyo, la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2010, dupa ce compania a estimat miercuri intr-un comunicat ca vanzarile au crescut in acest an cu 22%, la 9,7 milioane de unitati, un nou record, si vor avansa anul viitor cu 2%. 

Pe langa provizionul de 1,1 miliarde de dolari constituit pentru intelegerea cu grupul de clienti reprezentati de Hagens Berman, Toyota a estimat la 2 miliarde de dolari cheltuielile pentru campania de rechemari.