Cei peste 15.000 de angajati au produs anul trecut 341.408 de autoturisme. In timp ce vanzarile din tara au scazut cu circa 2% in primul semestru al anului curent, exporturile de autoturisme produse pe platforma Dacia au reprezentat 10% din valoarea exporturilor romanesti, scrie Gandul.

"Uzina Dacia se intinde pe o suprafata de aproape trei milioane de metri patrati, in jur de 300 de terenuri de fotbal puse cap la cap", se arata in ghidul audio pus la dispozitie celor care doresc sa viziteze cu un trenulet platforma de la Mioveni. In prezent, acest tur este disponibil angajatilor care vor sa exploreze si alte departamente decat cele in care isi desfasoara activitatea, familiilor acestora, precum si institutiilor scolare care si-au exprimat interesul pentru uzina Dacia.

Dacia, printre putinele firme romanesti care au facut angajari pe timp de criza

La inceputul acestui an, in uzinele platformei Dacia lucrau in jur de 15.250 de angajati, insa numarul persoanelor care colaboreaza indirect cu producatorul auto se ridica la peste 130.000. Automobile Dacia lucreaza cu 242 de furnizori, dintre care 76 sunt companii romanesti.

Citeste si

6 lucruri pe care nu le stiai despre bani. Care este cea mai mare bancnota din lume si cand a fost instalat primul ATM FOTO